20.3.20

QUARANTINE OR SECOND CHANCE?



Σπίτι. Συνήθως αυτή η λέξη υποδήλωνε μια στέγη που σου πρόσφερε ασφάλεια, ηρεμία, γαλήνη και ήταν συνδυασμένη με στιγμές οικογενειακές, τρυφερές και ξένοιαστες. Στην παρούσα κατάσταση, αυτή της καραντίνας, ίσως έχει τελείως άλλο νόημα, ίσως θυμίζει περισσότερο φυλακή. 

Ας αναθεωρήσουμε λοιπόν μιας και έχουμε τον χώρο και τον χρόνο (πάνω από όλα). Η κατάσταση είναι δύσκολη, δυσάρεστη και πρωτόγνωρη όμως πάντα από κάτι πολύ άσχημο γεννιέται κάτι όμορφο. Και πρώτα από όλα η ελπίδα. Όπως για παράδειγμα το φαινόμενο στα κανάλια της Βενετίας. Είναι μια ωραία περίοδος να αναθεωρήσουμε σαν ανθρωπότητα αν βαδίζαμε σωστά. Να σκεφτούμε περισσότερο τους γύρω μας και το περιβάλλον που μας φιλοξενεί (γιατί όλοι φιλοξενούμενοι είμαστε σε αυτή τη γη) ξεφεύγοντας λίγο από το εγώ μας. 

Ξεκινώντας ατομικά με μικρά πράγματα ίσως είναι μια ωραία περίοδος να επαναπροσδιοριστούμε. Δεν θα σας προτείνω τα κλασσικά που έχετε ξανά ακούσει πχ να καθαρίσετε το σπίτι ή να κάνετε μάσκες ή να δείτε καινούριες σειρές Netflix. Δεν λέω καλά είναι και εγώ τα έχω κάνει αλλά σας τα έχουν ξανά πει. Let’s see it from an other side. Προσδιορίστε τους στόχους σας, τι θέλετε να πετύχετε στη ζωή σας, αν είστε στην σωστή κατεύθυνση και αν όχι πως θα πάτε. Έχετε τον χρόνο να δείτε την ζωή σας πιο καθαρά. Η καθημερινότητα σας, το επάγγελμα σας, σας εκφράζει; Αν όχι τι μπορείτε να αλλάξετε πως; Ποια είναι τα σωστά βήματα; Όσες ερωτήσεις θέτουμε στον εαυτό μας τόσο τον πάμε μπροστά. Κάντε μια έρευνα για όσα σας ενδιαφέρουν, όσα θέλετε να κάνετε από χόμπι μέχρι σεμινάρια μεταπτυχιακά ή καθημερινές καινούριες συνήθειες. Η ζωή μας είναι τόσο μικρή και τόσο απρόβλεπτη. Ας είναι τουλάχιστον εξίσου ενδιαφέρουσα και γεμάτη όσο ονειρευόμασταν. Πάντα η ζωή σε έτρεχε χωρίς να σου δίνει το χρόνο. Τώρα που έχεις τον χρόνο πως τον αξιοποιείς; 

Τελείωσε το βιβλίο που είχες ξεκινήσει να γράφεις... Βρες πως θα κάνεις πραγματικότητα την μικρή επιχείρηση πως ονειρευόσουν.... Ανακάλυψε πως θα πετύχεις να πας το μεγάλο ταξίδι των ονείρων σου στο μέλλον... Επαναπροσδιόρισε τις προτεραιότητες σου.... Ψάξε το μεταπτυχιακό που πάντα ήθελες να κάνεις... Δώσε περισσότερο χρόνο στους ανθρώπους που αγαπάς έστω με βιντεοκλήση  αυτές τις ημέρες και αργότερα από κοντά, χωρίς δικαιολογίες πια... Αγάπησε περισσότερο την φύση που σε περιβάλλει και δώσε της τον αντίστοιχο σεβασμό...

Εσύ ξέρεις καλύτερα τι κρύβεις μέσα στην ψυχή σου. Δεν χρειάζεται να τα κρύβεις πια. Δώσε στον εαυτό σου μια δεύτερη ευκαιρία. Μια καλύτερη εκδοχή σου. Το αξίζεις. 

Your daily kiss, Inessa

No comments:

Post a Comment