22.2.18

A RUNWAY FULL OF POPCORN



Σε κάθε Fashion Week κάποιο εντυπωσιακό υπερθέαμα μας περιμένει. Ξεχωριστές δημιουργίες, εντυπωσιακά show, εκπληκτικά runway, ιδιαίτερα μοντέλα. Κάθε χρόνια υπάρχει κάτι που θα μας μείνει αξέχαστο. 

Φέτος, ξεχώρισε ένα από τα πιο εντυπωσιακά show και δεν ήταν άλλο από αυτό του Calvin Klein στο New York Fashion Week και ναι συντέλεσαν οι δημιουργίες και τα μοντέλα. Αλλά αυτό που έκλεψε την παράσταση ήταν το χιονισμένο τοπιο που δημιουργήθηκε μέσα από άπειρα......popcorn.
Ωωω ναι popcorn!!! Φαντάσου αυτό το λαχταριστό snack να υπάρχει παντού, και να περπατάς μέσα από αυτό. Το εφε στην πασαρέλα ήταν εκπληκτικό και οι καλεσμένοι εννοείται πως το λάτρεψαν. 

Έτσι, ο Raf Simons παρουσίασε την χειμερινή collection 2018 σε μια θάλασσα από popcorn στο παλιό American Stock Exchange κτήριο. Για την δεύτερη του σεζόν στην Calvin Klein, ο Simons έδωσε μια πιο βαθιά και σκοτεινή έμφαση στην αμερικανική κουλτούρα. Στο show του χρησιμοποίησε 50 φράσεις που περιείχαν λέξεις κλειδιά όπως “firefighter”, “freedom” και “civil” όπου αμέσως ακολουθούσε η λέξη “war”.  Το σκηνικό ολοκληρώνονταν με τρεις μισοκαμενους αχυρώνες όπου καλύπτονταν με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες του Andy Warhol. Φημολογείται επίσης ότι το άπλετο popcorn συμβόλιζε τα καμένα-καταστρεμμενα καλαμπόκια. 

Οι πρώτες δημιουργίες που εμφανίστηκαν στην πασαρέλα ήταν φωτεινά και oversized σε στυλ πυροσβέστη jackets. Η δυστοπικα εμπνευσμένη collection περιλάμβανε hazmat μπότες και γάντια, prairie φορέματα, western shirts και Mylar εμπνευσμένα κομμάτια που δημιουργούσαν look αστροναύτη. Ήταν ένας καθαρός συνδυασμός Αμερικανικής ιστορίας!

Είναι πολύ ωραίο να δίνεται ένα ηχηρό μήνυμα μέσα από ένα θέαμα. Καθως η μόδα είναι ένας τρόπος έκφρασης και επιρροής είναι σημαντικό να παραμένει έτσι δίνοντας ιδιαίτερα συμβολικά μηνύματα που θα αποφέρουν εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα αλλά και τροφή για σκέψη. 















Your daily kiss, Inessa

No comments:

Post a Comment