24.2.18

ROYAL FASHION WEEK




Αν κάτι μπορούσε να προκαλέσει σοκ στο Fashion Week του Λονδίνου (από το οποίο όλα τα περιμένουμε) αυτό ήταν η εμφάνιση μιας γαλαζοαίματης και μάλιστα της Βασίλισσας. 


Η 91χρονη Βασίλισσα Ελισαβετ II παρευρέθηκε πρώτη φορά στην ζωή της στο Fashion Week εκπλήσσοντας όλους τους παρευρισκόμενους αλλα και εμάς μετέπειτα. Κάθισε ακριβως δίπλα στην Editor in Chef της Vogue Anna Wintour και παρακολούθησαν το show του Βρετανού σχεδιαστή Richard Quinn. Οι δυο κύριες μιλούσαν κατά τη διάρκεια της πασαρέλας και μπορώ να πω ότι είδαμε γελάκια και χαμόγελα στα πρόσωπα τους, σπάνιο φαινόμενο γενικότερα και για τις δυο. Η μεγαλειότητα φάνηκε να απολαμβάνει το show. Το ίδιο και οι fan της που την εντόπισαν στην πρώτη σειρά της πασαρέλας. 

Ο αληθινός λόγος που παρευρέθηκε ήταν  για να παρουσιάσει τον Quinn με εναρκτήριο βραβείο για το Βρετανικό σχέδιο! Στο οποίο τόνισε ότι το βραβείο είναι για νεους σχεδιαστες! Ενώ τα σχέδια του Richard Quinn φημίζονται για την τολμηρότητά τους, η Βασίλισσα εκανε μια κλασσικη επιλογή ενός τουιστ ταγέρ σε baby blue απόχρωση, μαύρα γάντια , μαύρα παπούτσια και τσάντα στο ίδιο χρωμα. 

Για πολλούς τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω της όχι τόσο για την βασιλική καταγωγή αλλά γιατί την θεωρούν style icon. Ειδικά όσοι παρακολουθούν τις στυλιστικες της επιλογές απο την στέψη της το 1953 μέχρι και σήμερα. Και για να είμαστε ειλικρινείς μετά από τόσα χρόνια επιλέγοντας σχεδιάστηκα ρουχα και έχοντας επιρροή στο κόσμο της μοδας της αξίζει και αυτός ο τίτλος δικαιωματικά!

Τα σχέδια του Quinn συνάρπασαν το ίδιο  και τα πρόσωπα των μοντέλων που ήταν καλυμμένα με τα αντίστοιχα υφάσματα δίνοντας μια ατελείωτη εικόνα στα σχέδια. Τα πολλά φουλάρια και μαντήλια που χρησιμοποίησε ήταν εμπνευσμένα από την ντουλάπα της αυτής μεγαλειοτητας. Και αν και ο σχεδιαστής βρισκόταν στο έλεος πολλών NDA και δεν μπόρεσε να βάλει μια εικόνα της στο moodboard του, όλα ξεκαθάρισαν και απέκτησαν νόημα όταν εμφανίστηκε η ίδια η βασίλισσα στο show του. 


Τέλος, να επισημάνω ότι με βάση τα λεγόμενα του Βρετανικού Συμβουλίου Μοδας, η βασιλική της παρουσία αλλά και προώθηση είναι αρκετά σημαντική στο βρετανικό κόσμο της μοδας καθώς έχει αξια 26 δις το χρόνο και 800.000 θέσεις εργασίας στην οικονομία. Αυτο και αν είναι σημαντική συνεισφορά.























 Your daily kiss, Inessa

No comments:

Post a Comment